Lokalt förlag ger ut kungabok

IMG_0062

Bokförlaget Bild & Kultur med verksamhet strax utanför Örebro ska producera årsboken ”Det kungliga året 2015”. – Det är enormt roligt och hedrande att ha fått förtroendet att producera den kungliga årsboken, säger Maria Gunnarsson, som är skribent och redaktör för boken.

I ”Det kungliga året 2015” förekommer flera nedslag i Örebro län, som när kungaparet firade nationaldagen i Örebro eller när kungen besökte SM-veckan i Ånnaboda.

Förlaget har sedan tidigare ett långvarigt samarbete med det hovet, inte minst i form av de böcker om Sveriges hovleverantörer som man producerat i flera upplagor sedan slutet på 1990-talet. Att ett litet förlag på landsbygden ska få förtroendet att producera Det kungliga året är långt ifrån självklart, men till slut var det kungen själv som bestämde.

– Maria och jag var inbjudna till ett möte med Kungen, Drottningen, riksmarskalken och hovets informationschef, och det slutade med att kungen sa: ”Nu kör vi!”, säger Erik Gunnarsson.

Bild & Kultur har en överenskommelse med hovet om att producera Det kungliga året de kommande tre åren.

– Årets upplaga kommer förstås bland annat fokusera på lyckliga tilldragelser som bröllop och prinsfödsel. Självklart blir det fylliga avsnitt från prins Carl Philip och Sofias bröllop, liksom prins Nicolas födsel och Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland. Men boken rymmer också mycket av det som präglar vardagen för Kungafamiljens medlemmar, som arbetet i deras stiftelser, mottagande av statsbesök och resor runtom i Sverige och utomlands, säger Maria Gunnarsson.

Utgivningsdatum för Det kungliga året 2015 beräknas till slutet av november.

IMG_0032

 

,