Öbo rustar för lika mycket som regeringen satsar i hela landet

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om en satsning på en miljard kronor om året för upprustning av landets miljonprogramsområden, uppger SVT. Det är en fördubbling av det stöd som tidigare presenterats. Men Örebrobostäders vd Ulf Rohlén är inte imponerad av det löftet.

– Visserligen är det mycket pengar vi pratar om, en miljard, men det är vad Öbo själva lägger på underhåll under ett år. Då förstår man vad det innebär för hela landet, enligt Rohlén.

Ännu är inga detaljer klara i regeringens satsning på upprustning av de hus som byggdes på 60-talet för att råda bot mot dåtidens bostadsbrist. Först när det är tydligare riktlinjer vill Öbos vd ytterligare kommentera vad det kan betyda för bolaget och dess hyresgäster.

”Det innebär att väldigt många lägenheter nu kommer att kunna rustas och få en bättre miljö för de boende och det kommer att skapa väldigt många nya arbetstillfällen”, sa Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson till SVT.