Anna välkomnar 3 500 nya studenter

iqwpe59tv6p0wywlazqj

På måndag drar höstterminen igång och upp emot 3 500 nya studenter påbörjar sina studier vid Örebro universitet. Anna Blomberg är ny introduktionsansvarig på universitetet.

– Vi har ett välfyllt och varierande program som bland annat innehåller föreläsningar i studieteknik och att tala inför publik, rundvisning på campusområdet och trevliga tävlingar. Dessutom anordnar kårsektionerna aktiviteter för att studenterna ska lära känna varandra och få praktisk information om Örebro som studentstad.

– Samarbetet mellan universitetet och kårsektionerna är grundläggande för det omfattande programmet, som inte hade varit möjligt utan de många erfarna studenter som frivilligt engagerar sig och ställer upp som faddrar. Det är ett fantastiskt bra sätt för att nya studenter ska känna sig välkomna. Dessutom är det roligt att själv vara fadder eftersom man märker att det uppskattas. Det blir en bra stämning när de som studerar här hjälper varandra med allt från praktiska tips och information om studielivet till rent sociala kontakter, säger Anna.

Till höstens program och kurser vid universitetet sökte mer än 45 000 personer, vilket är rekord.