Regnbågsfesten har börjat

IMG_0029

På torsdagen invigdes Örebro Pride. På fyra år har festivalen för allas rätt att vara den man är utvecklats rejält. Första året var det ett hundratal personer som besökte seminarierna. I år har arrangören med Anna Örenius i spetsen fått till ett fullmatat program med bland annat sagostunder på stadsbiblioteket, regnbågsmässa i kyrkan och stadsvandringar på temat HBT.

Under den korta invigningsceremonin hyllades den förre RFSL-ordföranden i Örebro, Pell Uno Larsson för hans mångåriga arbete med dessa frågor. Med på scenen var även den nuvarande ordföranden Cristian Rehn och Örebro Prides grundare Anna Örenius. Tillsammans önskade de alla en ”happy pride”.

På lördag går det stora pridetåget genom Örebro ner till festområdet i Stadsparken. Där håller Charlotta Nordenberg årets Pride-tal vid sjutiden. Förra året var det drygt 3 500 personer som gick i tåget. Sammanlagt deltog över 10 000 i något av festivalens arrangemang.

IMG_0037IMG_0040IMG_0006