Åternyttan öppnar på fler återvinningscentraler

wgkpmddibklc29zwyorf

Nu utökar Örebro kommun samarbetet med Myrorna i Örebro och öppnar Åternyttan-containrar på ytterligare fyra återvinningscentraler. Det är på återvinningscentralerna i Hovsta, Glanshammar, Odensbacken och på Atleverket som nya containrar ställts upp.

Åternyttan finns sedan flera år på Mellringe återvinningscentral och har tagit emot mängder med föremål som kommit till återanvändning istället för att slängas som avfall.

– Det blir en stor besparing för miljön och ger även en viktig social nytta eftersom överskottet av försäljningen går till behövande. Det är ett lyckat samarbete mellan kommunen och det civila samhället. Vi är glada att vi nu kan fördjupa samarbetet med Myrorna för att låta fler föremål komma till återanvändning” säger Charlotte Edberger Jangdin, ordförande Tekniska nämnden.