Lisa Dahlqvist lämnar KIF Örebro för PSG

KIF Örebros Lisa Dahlkvist skriver på för PSG. På eftermiddagen i dag åker KIFs innermittfältare, landslagsspelaren, Lisa Dahlqvist, till Paris för att genomgå en läkarundersökning och därefter skriva på ett avtal med den franska klubben PSG, Paris Saint-Germain.

– Det är naturligtvis tråkigt att mista en bra spelare men sån är fotbollen och för KIF Örebro finns naturligtvis inget alternativ än att sälja, säger tränaren Rikard Nilsson.

– Vårt lag kommer fortsätta jobba stenhårt för att göra bästa möjliga resultat i allsvenskan och Champions League. Charlotta Nordenberg, ordförande i KIF Örebro, har förhandlat med PSG den senaste veckan.

– Vi vill gärna ge Lisa detta stöd och möjlighet att spela i ett av Europas topplag. Naturligtvis är det på ett sätt tråkigt att Lisa lämnar oss men det är roligt för henne. Förhoppningsvis kommer hon tillbaka till oss efter hennes period i Frankrike.

Lisa Dahlqvist kom till KIF Örebro i vintras från den norska klubben Avaldsnes och har tidigare spelat i Tyresö och Umeå IK.  Hon spelade i KIF Örebro 2002-2006.