Örebro nominerade för arbetet med en tryggare stad

Örebro är nominerad till utmärkelsen Årets säkerhetsarbete i kommun. Nomineringen gäller för Security Awards. Kommunen är en av tre finalister och det är Örebros arbete med samverkan som lyfts fram i motiveringen. Förutom kommunen deltar även polis och fastighetsägare i samverkan för ett säkrare och tryggare Örebro. Med i det arbetet är även lokala representanter i stadens olika bostadsområden.

Security Awards är säkerhetsbranschens största tävling och premierar personer, organisationer, företag eller motsvarande som har utmärkt sig med nyskapande, konstruktiva och framgångsrika lösningar inom området. De lyfter fram personer och verksamheter som utvecklar branschen och bidrar till ett säkrare samhälle. Örebro tävlar mot Norrtälje och Karlstad. Vinnare utses den 17 september i Stockholm.