Lysande avslutning av Ledin

IMG_0164 (2)

Tomas Ledin bjöd på en fullkomligt strålande avslutning på sin sommarturné med spelningen i Brunnsparken på lördagskvällen. Han radade upp hitsen en efter en till publikens allt mer tilltagande förtjusning. Ledin är en mästare på att bygga upp sina konserter och att få alla att slänga upp ”händer i luften nu”, på ett givet kommande från popveteranen.

Klassiska Ledin-låtar varvas med nyare från Höga Kusten-plattan. Efter att ha inlett med pop i toppklass går han smidigt över till låtarna från hembygden. Då byts gitarrerna för en stund ut mot banjo och kontrabas. Men ganska snart är han tillbaka på popspåret och publiken är med i kasten mellan de olika musikstilarna.

Under två timmar hinns alla hitsen med, som Sensuella Isabella, I natt är jag din och En del av mitt hjärta med flera med flera. En finstämd Blå känslor får inleda extranumren som publiken i Brunnsparken taktfast klappat fram.

Tomas Ledins avslutning på 2015 års sommarturné får högsta betyg av Örebrokuriren. Han har ett låtmaterial som fortfarande håller och han förvaltar det på bästa sätt. Sommaren var kort och en del av den regnade bort, men det glömmer man lätt en septemberkväll som denna. Ledin levererar. Just nu! I Brunnsparken. En plats som för en stund fick tillbaka sin status som örebroarnas mötesplats för nöje och glädje.

IMG_0011 (2)IMG_0078 (2)IMG_0050 (2)

 

,