Fem omkom på länets vägar – högsta siffran på sex år

ewgzbycfwwlqajisc4efyw

Under de tre sommarmånaderna omkom fem personer på vägar i Örebro län. Det är den högsta siffran på sex år, enligt statistik från Transportstyrelsen.

I juli omkom fyra personer i trafikolyckor i länet och en person omkom i augusti. Förra året var det två som dog i trafikolyckor. Inte sedan 2009 har så många dött på länets vägar, då omkom sju personer under sommarmånaderna.

Under perioden 15 juni till 15 augusti i år omkom 57 personer på de svenska vägarna. Det är den lägsta siffran för sommarperioden under hela den uppmätta perioden 2006 – 2015. Sverige har ett mål om högst 220 omkomna inom vägtrafiken senast år 2020.

– De här nya siffrorna visar att vi ligger i linje med den utvecklingen, säger Maria Ågren, generaldirektör på Transportstyrelsen.