Frivillig hockeyentré hjälper flyktingar

IMG_0052

Till dagens träningsmatch i ishockey mellan Örebro och Vita Hästen var det frivillig entréavgift. Alla insamlade pengar går till Svenska kyrkans verksamhet för att lindra nöden i pågående flyktingkatastrofer. Och hockeyvännerna var mycket generösa, insamlingsbössorna var väl fyllda.

Diakonen LenaMaria Brunhof var för dagen ”kassör” och räknade samman de insamlade pengarna. Örebrokuriren återkommer med hur mycket som samlades in. Även spelarna i Örebro Hockey bidrog till insamlingen. I pausen mellan andra och tredje perioden var det bestämt att klubben skulle lämna över en check till kyrkans arbete. På checken stod det “5 000 kronor”.

Sammanlagt ett 30-tal personer hjälpte till med insamlingen. Örebrokuriren träffade Anders Lennartsson, Mia Andersson, Jenny Holmberg, Eva-Marie Lennartsson och Cecilia Andersson på plats i Behrn arena i en periodpaus.

IMG_0016IMG_0036IMG_0041IMG_0005

,