Brist på studentbostäder – trots nybyggnation

IMG_0008

Det råder brist på 1 200 studentlägenheter i Örebro. Det visar en utredning av bostadssituationen för studenterna. Samtidigt pågår nyproduktion av lägenheter. Fram till år 2018 beräknas det ha byggts 800 nya studentlägenheter.

På torsdagen presenterade Örebro studentkårs ordförande och vice ordförande Pooyan Masarrat och Kajsa Milstam utredningen som genomförts under våren och sommaren i år. Där framkommer att det finns en akut brist på 250 lägenheter just nu. För två år sedan var den siffran 500.

Universitetets rektor Jens Schollin sa under pressträffen att lärosätet har en mycket god dialog med Örebro kommun gällande arbetet att bygga fler studentbostäder. Han och kommunalrådet Björn Sundin (S) pekar på att såväl kommunala Öbo som privata aktörer bygger och planerar för fler studentlägenheter.

Universitetet växer snabbt och har idag cirka 18 000 studenter.

 

,