Löfvens vision om integration finns redan i Örebro

IMG_0032

Statsminister Stefan Löfven (S) vill få till ett brett och gränsöverskridande möte om integration.  I Örebro pågår redan ett sådant arbete inom ramen för projektet Open Up.

– Det känns fantastiskt lovande att politiken vaknat och ser behovet av en nationell samling, säger entreprenören Brittinger Örenius, en av initiativtagarna till Open Up.

– Vi behöver ett tätt samspel mellan olika arenor och nätverk om integrationen ska ta verklig fart. Dessutom behöver vi starkare lösningsfokus i alla samtal.

Initiativtagarna hoppas nu att Löfven ska ansluta och samspela för att gå i mål med ett möte som bygger på stark folklig förankring och som kan göra skillnad för lång tid framöver:

– Vår lokala allians sänder en personlig inbjudan till Löfven nu på morgonen, i snart ett års tid har frivilliga krafter och gräsrötter arbetat att få till ett möte med stark folklig förankring, här finns den plattform politiken behöver för att nå ut brett i landet, säger initiativtagare nummer två, Sofia Strömberg.

Bakom initiativet Open Up! står bl a Svenskt Näringsliv, E-On, Axel Johnson AB, Örebro läns idrottsförbund, Teskedorden, ÖSK Fotboll, KIF Örebro, Nerikes Allehanda liksom en lång rad volontärer och entreprenörer.

Open Up! äger rum den 12-13 november på Conventum Kongress med talare som före detta statsminsitern Fredrik Reinfeldt, Jens Spendrup ordförande Svenskt Näringsliv och Charlotta Stenhem, Örebro Läns idrottsförbund. Totalt deltar ett 20-tal föreläsare och inspiratörer.

 

 

 

, ,