Minister ska träffa ungdomar på Tegelbruket

På måndag besöker civilminister Ardalan Shekarabi Örebro för ett studiebesök på allaktivitetshuset Tegelbruket i Markbacken. Där ska han träffa fritidsledare och ungdomar.

– Tegelbruket är ett jättebra exempel på föreningslivets viktiga roll. Inte minst när det gäller integrationsarbetet, säger landshövding Maria Larsson.

Ministern kommer till Tegelbruket vid 16-tiden.

Ministern ska även träffa länsstyrelsens personal. ”På programmet i Örebro finns förutom möte med personalen också samtal med ledningen om regionsförstoring. En utredning har tillsats som ska komma med förslag om en ny läns- och regionindelning. Dessutom handlar samtalen bland annat om offentlig upphandling, länsstyrelsens roll i migration och integrationsfrågor och om en samhällsgemensam larm- och ledningscentral”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.