Behrn Hotell blir hjärtsäker zon

imag_imag_1442319850931

Varje år drabbas 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp. 500 överlever. Nu ska personalen på Behrn Hotell vid Stortorget utbildas och arbetsplatsen bli en så kallad hjärtsäker zon.

– Målet med Hjärtsäkra Sverige är att fördubbla antalet hjärtstartare i samhället och att utbilda 100 000 personer i hjärt-lungräddning. På så sätt kan många liv räddas, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Behrn Hotell har tidigare köpt in hjärtstartare och personalen kommer att få utbildning i hjärt-lungräddning av instruktörer från HLR Education. HLR Education, med säte i Örebro, är ett av de företag som valts ut av Hjärt-Lungfonden för att säkerställa kvaliteten på utbildningarna.

Hjärtsäker zon innebär att finns rutiner och beredskap för att kunna hantera ett hjärtstopp och larma 112, det finns kompetens i hjärt-lungräddning så att hjälp omgående kan sättas in, all personal vet var hjärtstartaren finns och kan hantera den, behandling med hjärtstartare kan ske inom tre minuter och att hjärtstartaren är registrerad i nationella hjärtstartarregistret.

foto: Behrn Hotell