Ernst och Maria i juryn för nytt matpris

IMG_0022

Ernst Kirschsteiger och landshövding Maria Larsson sitter i den jury som ska utse Örebro läns bästa matentreprenör. Satsningen på att lyfta fram lokalproducerad mat presenterades på Örebro slott under tisdagen.

Det är Länsförsäkringar Bergslagen som instiftat ett nytt pris. Till sin hjälp att utse vinnaren har de LRF Konsult, Cajsa Warg, som är Svenska kockars lokalförening i Örebro län, Victualia, en ekonomisk förening för närproducerad mat i Örebro län och Handelskammaren Mälardalen.

Priset har redan funnits i fem år i grannlänet Västmanland. Det är möjligt att nominera kandidater till priset fram till den 30 oktober. Vinnaren presenteras sedan i slutet av januari nästa år.

Med på bilden är även Kenth Molin från LRF Konsult, Per Anderz Eldenfalk från Länsförsäkringar, Mia Ström från Handelskammaren Mälardalen och Karin Lilja från föreningen Cajsa Warg.

IMG_0006

, ,