Här mullrar en vulkan – konstverken på plats i skateparken

IMG_0081

På tisdagen placerades två konstverk ut i skateparken på söder. Invigningen sker den 10 oktober med nationella toppåkare.

Nu är det bara två och en halv vecka kvar till invigningen av den efterlängtade skateparken i Drottningparken på söder. I strilande septemberregn monterades parkens konstnärliga utsmyckning under tisdagen.

Det är Lena Ignestam och Carina Zunino som skapat Vulkanen och Porten som har fått samlingsnamnet Silverlinjen.

Lördagen den 10 oktober ska allt vara klart för invigningen. Örebro kommun kommer att inleda öppnandet av parken och sedan tar den lokala skateföreningen över och kör en tävling direkt. Då kommer inbjudna åkare från hela landet för att testa en av Sveriges största skateanläggningar.

IMG_0059IMG_0066IMG_0098IMG_0104IMG_0056