Utvecklar konst för dövblinda – vernissage i Örebro

gsaggpclgmxhmvqmrhdo

Projektet Kännbart producerar en samtidskonstutställning där besökare med dövblindhet eller synnedsättning kan ta del av utställningen. Just nu testar och utvecklar konstnärerna sina verk i samråd med teknikerna i Riksutställningars verkstad.

– Det är mycket sällan man får ta på konst, inte ens skulpturer brukar man få ta på. I bästa fall kan man få känna på en liten tygbit som hänger vid sidan, men det är inte ofta man får ta på själva verket, säger Annika Ottander, utställningsformgivare och initiativtagare till projektet Kännbart.

Inom projektet producerar sju samtidskonstnärer verk i samarbete med personer med dövblindhet. Kännbart stöttar också nya konstnärer och konstutövare som har synnedsättning eller dövblindhet. Fyra av konstutövarna och konstnärerna arbetar nu med att utveckla nya tekniker och lösningar i Riksutställningars verkstad. Vernissage äger rum på Örebro Läns Museum 7 november.