Vårt kranvatten har ”en härlig längd i smaken” – tävlade i vatten-SM

IMG_0017

”Fint, svalkande vatten med balans och härlig längd i smaken”. Så lyder omdömet av kranvattnet i Örebro. Kommunen fick nyligen ett hedersomnämnande i Kranvattentävlingen 2015.

Det är Branschorganisationen Svenskt Vatten arrangerar kranvattentävlingen, där en kunnig jury smakar och bedömer kranvatten från hela landet och utser Sveriges godaste vatten. Falu kommun är regerande mästare.

– Vatten är en fantastisk naturresurs som vi alla har tillgång till direkt i kranen, det är gott, hälsosamt, lokalproducerat och nästan gratis. Vårt kranvatten är en riktig förmån, men ofta pratar vi mer om hög teknisk standard och tillgång snarare än smak och upplevelse, det vill vi ändra på med Kranvattentävlingen, säger Anna Linusson, VD på Svenskt Vatten.