Nu börjar Framtidsveckan för hållbarhet

faktasolenergi_main

Under den här veckan arrangeras Framtidsveckan i Örebro. Det är ett samarbetsprojekt där flera aktörer på eget initiativ ordnar arrangemang som visar hur samhället kan ställa om till en hållbar framtid.

Det är fjärde gången som det här evenemanget anordnas. Bakom det står Naturskyddsföreningen och Hela Sverige ska leva samt flera studieförbund och kommunerna i länet.

Bland annat anordnar Sensus en utställning på Tegelbruket på väster. I samma lokal blir det även ett framtidsmöte och lunchdialog med Anders Persson den 1 oktober. Han var initiativtagare till den första Framtidsveckan i Hälsingland 2009. Det är också inbokat en föreläsning med ETCs Johan Ehrenberg, som berättar om solcellsrevolutionen. Det sker på Föreningarnas hus den 29 september.

”Genom mängder av positiva exempel visar vi att det går att förändra vårt sätt att leva, förvalta vår jord och utveckla våra lokalsamhällen. Hundratals evenemang lyfter fram allt som görs för att förverkliga en hållbar framtid av föreningar, företag, myndigheter och enskilda. Under veckan kan man se solceller i olika hem, delta på skördefester, ta en ekofika, musta äpplen, pröva på yoga eller besöka föreläsningar och dialogmöten”, står det i programförklaringen.