Tävlingen Bowl Jam inviger skateparken

IMG_0083

Lördagen den 10 oktober invigs Örebro Skatepark i Drottningparken. Ansvariga för invigningen är föreningen Örebro Skateboard. – Festligheterna startar klockan 11.00 med välkomsthälsningar, tal av politiker och föreningen Örebro skateboard. Därefter invigs parkens konstverk officiellt genom att konstnärerna berättar om tankarna bakom sitt verk, berättar David Olsson på skateföreningen.

Efter invigningstalen och konstinvigningen anordnar föreningen en BBQ och kringaktiviteter i parken. Vid 14.00 följer sedan skate-tävlingen Örebro Bowl Jam som även den arrangeras av föreningen Örebro Skateboard.

För att säkerställa möjligheterna att tävlingen inte blir av oavsett väder kommer ett stort tält täcka hela bowlen. Vid bra väder kommer dessutom ytterligare tävlingar i övriga delar av parken att genomföras. Tävlingen sker i separata klasser för dam, junior och herr.

– Parken är en av Sveriges bästa. Och det säger inte bara vi som bor och verkar i Örebro. Vi har även hört det från framstående skateboardåkare från både Stockholm och Malmö. Det fina med en park av den här kalibern är att den passar alla. Du kan komma som nybörjare ena dagen för att fortsätta ha roligt och utvecklas hela vägen upp på proffsnivå. I en och samma park, berättar David Olsson.

,