Unga ska fimpa med hjälp av en app – var femte röker

I Örebro län röker 18 procent av flickor och 22 procent av pojkarna på gymnasiet. De röker dagligen eller någon gång ibland. Den 29 september arrangeras en utbildningsdag för att stimulera skolor och ungdomsmottagningar i länet att stödja våra barn och ungdomar till ett tobaksfritt liv.

För unga som röker och vill sluta finns en ny app, Fimpaaa! från UMO.se. På utbildningen får deltagarna lära sig hur appen fungerar och hur den kan användas tillsammans med unga. Appen är anpassad efter hur unga tänker om att sluta röka. De tänker mindre på framtida hälsoeffekter än på konkreta saker som att få mer pengar kvar i plånboken.

– Det är bra med ett så stort intresse för tobaksfria ungdomar i vårt län, säger Marie Montin, Länsstyrelsen i Örebro län.

Utbildningsdagen anordnas av Länsstyrelsen i Örebro län och Region Örebro län.