KIFs tränare slutar efter säsongen – nu väntar Champions League

KIF Örebros A-lagstränare Rickard Nilsson kommer inte att förlänga sitt avtal med klubben nästa år. Det meddelade han styrelsen i veckan och laget vid kvällens träning.

– Jag känner att jag utvecklat laget så långt jag kan, säger Nilsson som anställdes som tränare inför säsongen 2012.

Avtalet med klubben möjliggjorde en förlängning ytterligare ett år men Nilsson väljer att lämna klubben vid årsskiftet. Rickard Nilsson utsågs till Sveriges bästa tränare vid Svenska Fotbollförbundets Fotbollsgala förra året och i länet både 2013 och 2014. Rickard har varit starkt bidragande till att föreningen blev Årets Örebroare 2014.

– Vi har haft förmånen att ha en av Sveriges bästa tränare i damallsvenskan i föreningen under fyra år, säger Charlotta Nordenberg, ordföranden i KIF Örebro, som beklagar att Nilsson inte blir kvar som tränare men stödjer honom i hans beslut att inte förlänga avtalet.

– Vi önskar honom all lycka till framöver, säger hon.

Närmast på tur står mötet KIF Örebros möte mot Piteå på torsdag på hemmaplan. I nästa vecka inleds klubbens deltagande i Women’s Champion League då den första matchens spelas i Thessaloniki mot det grekiska laget PAOK. Den 14 oktober möts lagen på Behrn Arena kl 20.00. Den första Champions League-matchen någonsin som spelats i Örebro.