Hela Sverige skramlade in över 40 miljoner kronor

1140-hela-sverige-skramlar

I går kväll arrangerades Hela Sverige skramlar. Det var en konsert till förmån för människor på flykt rum och evenemanget direktsändes i radio och tv. Insamlingen under kvällen gav 40 228 768 kronor, men då pågår fortfarande räknandet.

Alla pengar kommer att gå till att hjälpa drabbade människor i den stora flyktingkris som pågår runt om i världen i detta nu.

Följande insamlingar gjordes under Hela Sverige skramlar: Konserten i Ericsson Globe samlade in pengar till Sverige för UNHCR. SVT och Sveriges Radio samlade in till Radiohjälpen. TV4 Play samlade in till sin insamlingsgrupp TV4 Hjälpen. I den ingår Röda Korset, Läkare Utan Gränser, Sverige för UNHCR, Unicef och Rädda Barnen. TV3 Play samlade in till Sverige för UNHCR. TV5 Play samlade in till Röda Korset. Övriga sändande mediers insamlingar har hänvisats till Sverige för UNHCR.

,