Unga kan söka snabba pengar till kulturevenemang

IMG_0048

Från och med i morgon kan ungdomar i åldern 13-25 år söka bidrag för att genomföra kulturarrangemang i Örebro län. Syftet är att det ska vara snabbt och enkelt för ungdomar att få ekonomiskt stöd att genomföra sina idéer.

Ung peng i Örebro län är ett bidrag på upp till 6 000 kronor för att genomföra ett kulturarrangemang inom musik, dans, teater, konst, film, poesi eller något annat.

Ansökan ska göras senast en månad innan genomförandet och arrangemangen/aktiviteterna ska vara öppna för alla samt fria från alkohol och droger. Ung peng ska främja utveckling av kultur av och för unga i Örebro län samt stimulera gränsöverskridande samverkan, både geografiskt och mellan olika kulturyttringar.

Satsningen är ett samarbete mellan Region Örebro län och inledningsvis kommunerna Askersund, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Lindesberg, Ljusnarsberg och Örebro. Regionen och kommunen går in med 50 procent var.

,