Julkalendern med utländska ögon

IMG_0005

För nionde året i rad är det dags för Rådhusets Julkalender. Årets tema är ”Tjugofyra bildkonstnärer med utländsk bakgrund tolkar Sverige”. Genom konstverken får vi möjligheten att se det svenska genom deras ögon.

– Jag har arbetat med att lyfta fram utlandsfödda konstnärer i tio år. När jag fick frågan att vara kurator för Rådhusets Julkalender gick jag genast igång på idén. Här fanns en upparbetad plattform för att kunna lyfta fram den mångfald av uttryck som kultursektorn eftersträvar. Det har därför varit både utmanande och inspirerande att delta i denna process. Att finna konstnärer har inte varit något problem, snarare att begränsa dem till antalet luckor. Projektet har genast väckt idéer och intresse hos konstnärerna, säger Ola Öhlin.

, ,