Örebroförlag ger ut bok om Ace of Base-stjärnan

Ace-of-Base-The-Bridge1-300x300

Jenny Berggren var på 90-talet en av Sveriges största världsartister i bandet Ace of Base. I samband med hennes medverkan i höstens säsong av Så mycket bättre släpps hennes självbiografi Vinna hela världen i en uppdaterad utgåva.

Det är örebroförlaget Libris som ger ut boken. Där finns ett nyskrivet kapitel där Jenny skriver om när hon kommer nära ett cancerbesked, sin karriär som soloartist och om inspelningen av Så mycket bättre.

Ace of Base slår igenom stort precis när Jenny Berggren ska ta studenten. Snart flyger hon kors och tvärs över hela världen för att sjunga, bli fotograferad, svara på journalisternas frågor. Hon har blivit en internationell popstjärna. I Vinna hela världen berättar hon för första gången om framgångens pris. Hur hennes självförtroende sviktar, hur hon kämpar för att få vara sig själv medan karusellen snurrar allt snabbare. Så en natt bryter sig en tysk beundrarinna in i hennes sovrum och attackerar henne med kniv och Jenny förlorar sin grundtrygghet för många år framöver. Vinna hela världen är en berättelse om självbild och mobbning, om att bli hel då man varit trasig och om att bli älskad precis som man är. Det är också en berättelse om en tro som bär genom livets prövningar.

foto: Aceofbase.com

,