V–kritik mot Örebros barnpris – dyrt med egen matsäck till skolan

07-10-09_matsack

– Det är ett hån mot de barn som varje dag lämnas utanför när skolorna begär att de ska ha med sig matsäck till exempel, trots att barnfattigdomsplanen förbjuder dem att göra det, säger Vänsterpartiets fullmäktigeledamot Cecilia Lönn Elgstrand.

Vänsterpartiet har flera gånger sedan i november månad påpekat hur det ser ut på skolorna, att barn krävs på egen matsäck eller frukt.

– För en familj med knappa resurser är en matsäck en utgift som det kanske inte finns pengar till. Särskilt inte i slutet av månaden. Och då utsätts barnen för risken att antingen lämnas utanför som den enda som inte har något med sig, eller att stanna hemma och istället missa dagens utflykt. Så får inte skolan fungera, det är emot skollagen, säger Cecilia Lönn Elgstrand (V).

– Majblomman är en jättefin organisation som gör ett bra jobb, men här har de blivit felunderrättade. Hade de vetat hur det går till på en del av våra skolor hade Örebro nog aldrig fått utmärkelsen.

Läs mer om priset: http://www.orebrokuriren.se/2015/10/01/orebro-far-pris-for-arbete-mot-barnfattigdom/

,