Alna Food lägger ner i Örebro – verksamheten flyttas till Skåne

Ceres i Skåne AB köper Alna Food i Örebro. Säljare är B. Engelhardt & Co AB och affären träder i kraft den 1 januari 2016. I och med försäljningen upphör Alnas verksamhet i Örebro och 5-10 personer erbjuds att flytta till Skåne för fortsatt anställning.

Alna Food packar olika typer av torra livsmedelsprodukter. Ceres i Skåne AB är en av Sveriges ledande tillverkare av torra livsmedel. Företaget producerar konsumentfärdiga produkter med inriktning mot barnmat i skånska Bjuv.

Under hösten färdigställs en ny fabrikslokal hos Ceres i Bjuv för Alna Foods förpackningslinjer. I den nya produktionen, som startar i början av 2016, blandas och paketeras konsumentfärdiga torra livsmedelsprodukter såsom kak- och våffelmixer, torra såser och soppor, cerealier, bönor och andra torra produkter.

Ceres har idag cirka 30 anställda och förvärvet innebär nyanställning av cirka 5-6 medarbetare. Ceres i Skåne AB omsatte cirka 117 miljoner kronor 2014.