Butiken Kavalkad är Årets Formbärare

P1030887

Retrobutiken Kavalkad i Örebro som drivs av Thomas Björklund och Kent Eriksson har utsetts till 2015 års Formbärare i Örebro län. Utdelningen skedde i samband med Formslaget, ett evenemang då Svensk Form fyllde 170 år och tidningen Form firade 110 år.

Motivering: KAVALKAD. Länets absolut vassaste butik – och mycket mer än så – vad det gäller inredningsprylar, porslin, lampor, möbler och mycket annat från främst 40-70 talen. Thomas Björklund och Kent Eriksson gör ett fantastiskt formbärarjobb genom den entusiasm och kunnighet de driver sin verksamhet och butik med. Inte minst genom de utomordentligt snygga och intressanta skyltningar de varje måndag gör om i sitt skyltfönster ut mot Järntorget, men också sitt fina urval av produkter och sin bredvillighet att dela med sig av sina kunskaper runt alla prylarna.

foto: Svensk Form

,