Melodifestivalen kommer till Örebro

nbefvjfmxkrajpuscccu

På fredag är det Melodifestival i Brunnsparken för personer med funktionsnedsättning. Musikfesten startar klockan 18.00, men redan från 13.00 pågår repetitionerna. Då kör deltagarna sina låtar tillsammans med ett band från Karolinska gymnasiets musikesteter, kören och dansarna på scenen i Regnbågen.

Till Melodifestivalen kommer också deltagare från bland annat Degerfors, Lindesberg och Karlskoga.

Juryn består av kända musik- och kulturprofiler från Örebro, som Sören Olsson, författare, Anki Spångberg, körledare, sångerska och showproducent, Tobias Lundgren, låtskrivare med flera bidrag i Melodifestivalen, Niclas Bäcklund, musiker och musiklärare på Karl-Johans skola, Niclas Molinder, låtskrivare och grundare till projektet Auddly.