En sport att få fler äldre att fortsätta idrotta

Under två dagar arrangeras en konferens på temat Idrott hela livet. Dit kommer föreläsare både från Sverige och internationellt. Konferensen inleds av Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna samt Caroline Waldheim, politisk sakkunnig till folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister.

Konferensen ger möjlighet till ny kunskap och förståelse till varför svensk idrott har valt den väg den har valt, att bättre möjliggöra för fler att idrotta oberoende av ålder och ambitionsnivå.

Föreläsare från Sverige, Danmark, England och Kanada kommer att berätta om sin forskning inom olika områden. Arrangörer är Riksidrottsförbundet tillsammans med Örebro Läns Idrottsförbund. Konferens är den 12-14 oktober på Hjalmar Bergman-teatern.