Så startade Somalias landslag i bandy – föreläsning på universitetet

184_850px--695x400

Hör historien om bildandet av Somalias landslag i bandy. Det började med en idé över en kopp kaffe på ett café i Borlänge. Det utvecklade sig till ett av de mest omtalade integrationsprojekteten någonsin. Initiativtagaren Patrik Andersson kommer nu till Örebro för att berätta hur de gick från tanke till handling.

”När alla bara pratar om integration, entreprenörskap och målmedvetenhet, levererar Patrik Andersson. I en omtumlande föreläsning får vi träffa inspirationskonstnären som gjorde bandy till en integrationsfråga och satte Borlänge på världskartan”, skriver arrangören. Bandylaget har fått mycket uppmärksamhet i media både i Sverige och utomlands och tv-profilerna Filip och Fredrik har gjort en film om laget som har visats på biografer i Sverige.

Patriks föreläsning är på Musikhögskolan klockan 18.30 den 15 oktober.

Läs gärna mer på: http://www.somaliabandy.com/hur-startade-det/