Barnens idé om en labyrint i Vallåkraparken blev verklighet

rn8blrwry5zvgbquiiea

På torsdag den 15 oktober invigs en labyrint i Vallåkraparken i Örebro. Labyrinten kom till tack vare en idé från barnen på förskolan Emilia.

För ett och ett halvt år sedan frågade Örebro kommun de boende och verksamheter i närheten av Vallåkraparken, som ligger mellan Mellringe och Varberga, hur de ville utveckla parken. Barn och pedagoger på förskolan Emilia tog tillfället i akt att vara med och påverka sin park. Nu har deras idé blivit verklig. Labyrinten invigs klockan 14.00.

Labyrinten i Vallåkraparken ingår i en satsning på Örebros parker. Tekniska nämnden har de senaste åren beslutat att satsa på medborgardialog kring, och upprustning av, en park per år i Örebro kommun. 2013 fick närboende tycka till om Tegnérlunden, 2014 var dialogen om Vallåkraparken och detta år har synpunkter tagits in om Karlaparken. Nästa park på tur är Tybbleparken.

Bilden visar barnens modell av labyrinten.

,