Emma, Oliver, Linus och Ellen tävlar om en plats på O Helga natt

IMG_0762

Nu är det klart vilka fyra som kan bli Årets lokalartist på O Helga natt-konserten den 6 december. De fyra är Oliver Larsson Jadeborn, Ellen Hagerius, Linus Andersson och Emma Fredriksson Rapp.

Nu är det upp till P4 Örebros lyssnare att rösta och utse den som ska möta 25 000 åskådare i publiken på Stortorget. Rösningen avgörs vecka 45, det vill säga i början av november.

Vinnaren av P4 Örebros Lokalartist på O, Helga Natt 2015 presenteras måndagen den 9 november klockan 08.10 i P4 Örebro.

Fakta om finalisterna:

Ellen Hagerius är en 15-årig sångtalang från Örebro som länge drömt om att kunna leva på musiken. Förra året upptäcktes hon av Anders Bagge, jurymedlem i tv-programmet Idol. I somras spelade hon in ”Bit för bit” i projektet ”Soundtrack Örebro” och framförde låten live under jubileumsveckan för Örebro 750 år. Ellen har under hösten uppträtt på flera event och även spelat in låtar i studio.

Linus Andersson är 22 år och kommer från Kopparberg. Han har under hela sitt liv älskat att sjunga och sången har blivit en stor del av hans vardag – inte minst under långa dagar i grävmaskinen, hans arbetsplats… Linus känner att det är dags att se hur långt han kan nå med musiken. Att bli Årets Lokalartist på O, Helga Natt skulle ge ett bra avstamp för en framtida musikkarriär.

Emma Fredriksson Rapp, från Hallsberg, är 20 år och har hunnit medverka i flera olika evenemang sedan scendebuten som åttaåring. Gick bland annat raka vägen till slutaudition i tv-programmet Idol och har uppträtt för både kungen och för prins Carl-Philip. Emma skriver egna låtar och har inlett samarbete med ett gäng duktiga låtskrivare och producenter i Örebro. Inom en snar framtid kommer några av låtarna att släppas för allmänheten.

Oliver Larsson Jadeborn, 15 år, bor i Kumla och Askersund. 2011 inledde han ett samarbete med det framgångsrika produktionsbolaget Play Productions, vilket resulterat i ett antal nya låtar som Oliver framfört vid flera uppträdanden. Bland annat under Örebro 750 år där han sjöng inför 25 000 personer. I skrivande stund finns intresse för Olivers sångtalang hos olika skivbolag i både Sverige och USA.

foto: SoulNPP

,