Ökning av laddade elbilar i Västhaga

Seden ett år tillbaka finns det en laddningsstation för elbilar i Västhaga. Hittills har bilisterna laddat sina bilar för en körsträcka motsvarande 14 000 kilometer. Laddningsstationen finns vid McDonalds restaurang.

– Vi vill vara en del av laddinfrastrukturen i Örebroområdet och Västhaga är en strategiskt vald plats på sträckan Oslo – Stockholm.  Det känns väldigt bra att kunna sätta Örebro kommun på laddkartan och erbjuda möjligheter för de som bor och verkar i området. Det gör det möjligt för fler att välja ett grönare resande, säger Magnus Pojen, restaurangägare.

Laddaren vid Västhaga är ansluten till Bra Miljöval el och gästerna laddar bilen till 80 procent på cirka 25 minuter och kan sedan köra omkring 150 kilometer beroende på bilmodell. Det finns 13 023 laddbara fordon registrerade i landet per den 30 september.

,