Örebro var det goda språkexemplet när Löfven bjöd in

Stefan01

I måndags bjöd statsminister Stefan Löfven in det offentliga Sverige till den nationella samlingen Sverige tillsammans. Programmet innehöll bland annat en serie seminarier, varav Örebro kommun var inbjuden att hålla i ett om hur vi arbetat med skolgång för nyanlända elever.

– Det är det omfattande arbetet och planeringen av undervisningen som läraren Åsa Lindquist arbetat fram tillsammans med arbetslaget på Språkintroduktion-bas och Martha Liw på Perrongen, som gjort att vi nu blev inbjudna för att på ett seminarium presentera arbetet framåt, vilket vi är väldigt stolta över, säger Anders Duvkär, gymnasiechef för Språkintroduktion.

– Det är bra att regeringen lyssnar till goda exempel som kan spridas till övriga landet. Vi gör ett gott arbete här i Örebro inom området och detta är ett kvitto, säger Per-Åke Sörman (C), ordförande i Gymnasienämnden.

foto: Socialdemokraterna.se

 

,