På torsdag kan du fika rättvist

Nu på torsdag den 15 oktober kan man fika rättvist. Då arrangeras Fairtrade Challenge. Över en halv miljon människor beräknas fika den 15 oktober. I Örebro län fikar 12 000 personer denna dag.

– Det finns ett stort engagemang för Fairtrade runt om i landet, och Fairtrade Challenge är ett ypperligt tillfälle för många kommuner att visa sitt engagemang i frågorna. I Örebro län fikar till exempel Haga frivilligcentral i Örebro som anordnar en Fair frukost och Mikaels församling i Örebro bjuder in till en babykonsert med Fairtrade-fika. Sammanlagt 82 fikapauser är hittills anmälda under torsdagen i länet. Vi hoppas såklart att Fairtrade Challenge leder till att fler får upp ögonen för Fairtrade-märkta produkter och den skillnad det gör, säger Magdalena Streijffert, generalsekreterare Fairtrade Sverige.