Studenter står för maten på Grand

hyouqyd72weg857muqcx

Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan vid Örebro universitet och Scandic förbereder just nu ett samarbete. Under två kvällar, den 21 och 23 oktober, gästspelar universitetets måltidskreatörer på Scandic Grand Hotel i Örebro.

Grythyttestudenterna Tobias Andrén och Caroline Mattsson ser, tillsammans med universitetsadjunkt Magnus Westling, fram emot gästspelet på restaurangen.

Scandic har sedan ett par år tillbaka samarbetat med hotell- och restaurangskolan. Utöver restaurangdagarna på hotellet där Scandic helt överlåter restaurangverksamheten till studenterna, har bland andra Scandic Grand Hotels hotelldirektör Lena Nyquist tidigare i år föreläst på universitetet.

– Det här gästspelet är bland det roligaste vi har gjort! Vi får stötta studenterna i sitt hantverk samtidigt som vi får chansen att lägga örat mot marken och ta del av det som bubblar underifrån. Branschen utvecklas ju ständigt och det gäller att hänga med, säger Lena Nyquist.

foto: Hans Lundholm