Pennybridge är ett av världens mest innovativa företag – tävlar i L.A.

Örebroföretaget Pennybridge, som utvecklar en global plattform för välgörenhet, har utsetts till finalist i 2015 Red Herring Top 100 Global Award. Pennybridge, som tidigare i år blev nominerade i Europaklassen i tävlingen, bedöms vara ett av årets mest innovativa och lovande bland hundratals företag från hela Asien, Europa och Nordamerika.

Finalisterna utvärderas enligt både kvantitativa och kvalitativa kriterier, såsom finansiellt resultat, teknisk innovation, kvalitet i förvaltningen, egna patent, årlig tillväxttakt, strategi och genomförande, samt hur man har hanterat störningar i sina respektive branscher. Efter det sista momentet, som innebär en presentation på plats vid Red Herring Global i Los Angeles 17-18 november, kommer de 100 vinnarna av Red Herring Top 100 Global att utses. Det formella tillkännagivandet av priset sker vid en särskild ceremoni den 18 april i Los Angeles.

– Vi visste att vi fanns med i finalen för Europa men hade då tyvärr ingen möjlighet att närvara vilket ledde till att vi hamnade utanför 100-listan. När vi sen fick veta att vi trots det fanns med i finalomgången för Top 100 Global bestämde vi oss snabbt för att finnas med på plats i Los Angeles. Nu får vi se hur långt det räcker, säger Daniel Bergqvist, vd Pennybridge.