Nu bygger Öbo lägenheter på vinden – slopat krav på hiss

IMG_0013

Behovet i Örebro av små lägenheter är stort i Örebro. Efter lagändringen som trädde i kraft den 1 juli 2014, är det möjligt att inreda vindslägenheter på högst 35 kvadratmeter utan krav på hissar. Örebrobostäder påbörjar nu arbetet med det första projektet med vindslägenheter. Det är Kungsgatan 36 A och B och Bondegatan 12 som ska förses med vindslägenheter.

”Huset är byggt 1935 och har en rymlig vind med hög takhöjd som delvis används som förråd. Planen är att bygga tolv smålägenheter, med takkupor eller egen uteplats. En bonuseffekt är att ombyggnation på vindar leder till lägre uppvärmningskostnader i fastigheten som helhet då omslutande isolering förbättras. Byggnationen beräknas starta under vår/sommar 2016 och färdigställas under 2017”, skriver Öbo i ett pressmeddelande.

Under de kommande fem, tio åren kan Öbo komma att bygga mellan 80-100 vindslägenheter. Idag har de redan tittat på ett tiotal fastigheter som lämpar sig för den här typen av tillbyggnation.

– Det känns spännande att kunna ta detta grepp för att förse örebroarna med fler små bostäder till rimliga kostnader. Vi börjar här, men kommer säkert att fortsätta på fler fastigheter framöver, säger Christina Krönert-Lindh, chef Bygg & Energi på ÖrebroBostäder AB.

,