Rytmus elever skramlar på Tegelbruket – inträdet går till UNHCR

wplrz1syraxxu6wdtdpw

På torsdag arrangerar Rytmus musikelever i Örebro en välgörenhetskonsert där alla inträdespengar går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNHCR.

Skolans 100 elever förbereder sig just nu för att framföra tolv låtar på scenen i allaktivitetshuset Tegelbruket.

– Det känns bra att vi gör något nyttigt med temaveckan. För oss elever är det bra och viktigt att vi får lära oss mer om problematiken i omvärlden och det känns roligt att vi får spela för något som handlar om mer än bara vår egen utveckling, säger Felicia Ahlqvist som går i trean och läser inriktningen instrument/sång.

Temaveckan går under namnet Hela Rytmus Skramlar och det vanliga schemat har ersatts av årskursöverskridande grupper som jobbat med integrations- och migrationsfrågor. Både i teoretiska och musikaliska pass.

– Eleverna har bland annat fått lära sig mer om hur en asylsökningsprocess ser ut. Allt vi gör den här veckan är kopplat till temat. Vi har exempelvis en matematiklärare på skolan som berättat om hur han flydde till Sverige från Irak, säger Daniel Hambre som är musiklärare på skolan.

,