När eleverna har lov lär lärarna – 1 800 pedagoger samlas i Conventum

På måndag är det Lärardagen på Conventum. Programmet innehåller bland annat föreläsningar och utdelning av Pedagogiskt pris. Det delas ut av Karolina Wallström (FP), andre vice ordförande Programnämnd barn och utbildning och programdirektör Marie Holm. Under dagen samlas cirka 1 800 pedagoger från både kommunala och fristående förskolor och fritidshem i Örebro för gemensam kompetensutveckling.

– Lärardagarna är ett fantastiskt tillfälle att fokusera på skolutveckling, säger Marie Holm, programdirektör för Barn och utbildning i Örebro kommun.

– Vi vill lyfta goda exempel och ge inspiration till alla de skickliga pedagoger vi har i Örebro. I år erbjuder vi ett stort antal valbara seminarier och workshops att välja mellan. De har alla Örebroförankring och visar utvecklingsarbeten från kommunala och fristående verksamheter samt forskning på Örebro universitet.

–  Dessutom har 28 pedagoger och verksamheter nominerats till förskolans Pedagogiska pris. Skickliga pedagoger spelar en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan och för hur elever lyckas i skolan. Det finns verkligen mycket att vara stolt över och det vill vi uppmärksamma, för att bidra till fortsatt utveckling, säger Marie Holm.

 

,