Bygghandeln slår försäljningsrekord

ROT-Jobb

Bygg- och järnhandlarna i Mellansverige når rekordnivåer i sina försäljningssiffror. På ett år har försäljningen gått upp med 13 procent.

– Vi införde vårt index 2010 och årets siffror är alltså på rekordnivå. Jag tror skälen är många. Konjunkturläget med låga inflation och låga räntor som ger hushållen en nettolönetillväxt, är en delförklaring, säger Ulf Gustafsson, vd Bygg- och Järnhandlarna.

– Sedan tror jag också att den aviserade försämringen av ROT-avdraget gör att flera hushåll tidigarelägger sina ROT-projekt. Sedan tror jag också att den bostadsmarknad vi har idag med överhettning i prissättning, låg omsättning då folk bor kvar, hög reavinst, bostadsbrist med flera faktorer gör att rörligheten på verkas negativt varför man istället för att flytta passar på att fräscha upp sin befintliga bostad.