I dag invigdes flyglinjen Örebro-Köpenhamn-världen

IMG_0052

På måndagen gick den första reguljära turen Örebro-Köpenhamn. I alla fall har det varit ett långt uppehåll sedan den senaste flygningen på sträckan. Linjen är efterlängtad av näringsliv, universitetet och regionen i stort.

Flygplatsbolagets ordförande Iren Lejegren klippte det blågula bandet och förklarade linjen för öppnad. Vid sin sida hade hon Andreas Nordbrandt från Atlas Copco, Jens Schollin, rektor Örebro universitet och Mikael Smedberg vd för Örebro flygplats.

Representanter från näringslivet och ägarkommunerna Örebro och Kumla med flera var också på plats under ceremonin ute på start- och landningsbanan. Det första flyget från Örebro till Köpenhamn hade redan gått tidigt på måndagsmorgonen. Planet som trafikerar sträckan tar cirka 70 passagerare.

Se Örebrokurirens bilder från invigningen.

IMG_0057IMG_0062IMG_0068IMG_0080IMG_0101IMG_0114IMG_0056

 

,