Efter bara tre dagar – ny entreprenör tar över Köpenhamnslinjen

IMG_0107

I måndags gick första flygningen mellan Örebro och Köpenhamn. Nu riskerar flygbolaget Estonian Air att gå i konkurs om de måste betala tillbaka ett statsbidrag från EU på 500 miljoner kronor. ”För att säkerställa fortsatt trafik överlåter Estonian Air trafikavtalet med Örebro Airport till Nordic Aviation Group och deras samarbetspartner Adria Airways”, skriver Örebro flygplats i ett pressmeddelande.

“Genom denna förändring säkerställs att linjen fortsatt trafikeras under samma förutsättningar och villkor som tidigare. Adria Airways är fullvärdig medlem i Star Alliance sedan december 2004 och har därigenom tillgång till 27 flygbolag, inkl. SAS. Totalt når medlemmar i Star Alliance 1316 destinationer i 192 länder. Biljetter bokas som tidigare via SAS och redan bokade biljetter kommer att överföras automatisk till nya flygbolaget utan att den som bokat behöver göra något”, uppger flygplatsbolaget.

 

,
One comment on “Efter bara tre dagar – ny entreprenör tar över Köpenhamnslinjen
  1. EU betalar inga statsbidrag, Estniska staten i detta
    fall, har betalat Estonian Air i strid med EU-regler.

Comments are closed.