Pennybridge utvecklar tjänsten med bidrag till välgörenhet

Örebroföretaget Pennybridge, som utvecklar en global plattform för välgörenhet, ger nu både företag och privatpersoner möjligheten att skicka vidare välgörenhetsdonationer till vänner, medarbetare eller kunder och låta dem själva bestämma vilken organisationer som ska få stödet.

– Vi har under flera år kunnat se att både företag och privatpersoner väljer att ge bort ett bidrag till goda ändamål istället för att köpa presenter i samband med födelsedagar, kundevent och jul. Det är en positiv trend som genererar mycket goda värden. Men det man missar är att den som tidigare fick en gåva nu ”bara” får ett mail som kommunicerar att pengarna går till ett gott ändamål, säger Daniel Bergqvist vd för Pennybridge.

Tjänsten är uppbyggd i tre steg. Först väljer man vem som ska få gåvan att ge vidare. Sedan hur stor summa de ska få dela på. Och till sist skriver man en varm hälsning och trycker på skicka.

– Det känns jättekul att nu äntligen kunna släppa denna tjänst inför julen. Vi vet att många skänker en gåva till goda ändamål i samband med jul och det känns spännande att få presentera nästa generation när det gäller gåvor till goda ändamål”, säger Daniel Bergqvist vd för Pennybridge. Vi vet att det finns ett stort intresse för denna tjänst och vi ser många användningsområden som give away från företag, födelsedagspresent och julklapp.