Hockeypubliken samlade in 93 500 till Stadsmissionen

IMG_0786

I samband med Örebro Hockeys match mot Malmö i onsdags samlade Svenska kyrkan i Örebro in pengar till den planerade stadsmissionen. De fick in 93 500 kronor under kvällen. Den 30 november bildas föreningen Örebro stadsmission och till våren kommer verksamheten att vara igång.

”Det känns fantastiskt att ha fått in en grundplåt redan nu. En grundplåt som vi självklart kommer ett behöva förstärka ytterligare. Även om Örebro förlorade kampen på isen igår, fanns det många vinnare den här kvällen ändå. Det var härligt att möta allt engagemang. Vi märker att det finns en förväntan på Örebro stadsmission och en stor vilja att Örebro ska växla upp arbetet med hemlösa och utsatta”, säger Rose-Marie Frebran, kandidat till ordförandeposten Örebro Stadsmission.

”Vi står även i begrepp att rekrytera en direktor, alltså en verksamhetschef, säger hon.

Det är tredje gången som Örebro Hockey och Svenska kyrkan genomför en välgörenhetsmatch tillsammans.

foto: Cecilia Andersson/ Svenska kyrkan Örebro

,