Anders på Katrinelund är i semifinal i Årets Kock

anders%20pressbild (2)

Nu är det klart vilka nio kockar som ska tävla i den första semifinalen i Årets Kock 2016. En av dem är Anders Johnsson på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog.

Den 11 november tävlar Anders i Helsingborg. En vinnare utses och går direkt vidare till finalen i Stockholm. Totalt 114 kockar anmälde sig till att tävla i Årets Kock 2016, SM i professionell matlagning. Av dessa valdes 40 kockar ut som fick laga upp sin rätt och presentera för en jury. Den har nu utsett 18 semifinalister. Uttagningsförfarandet har varit helt anonymt och genomförts under sekretess.

Här är de kockar som ska tävla i Helsingborg:
Fredrik Andersson , Gothia Towers, Göteborg
Jesper Bogren , Heaven 23, Göteborg
Jimmi Eriksson , Lilla Ego, Stockholm
Danny Falkeman , Yolo, Djursholm
Anders Johnsson , Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
Jonathan Kasche , Lilla Ego, Stockholm
Johan Laursen , Restaurang Fru K, Oslo
Daniel Müllern , Ystad Saltsjöbad, Ystad
Fredrik Persson , Stadshuskällaren, Stockholm

Vilka finalister som ska tävla i den andra semifinalen i Karlstad den 17 november publiceras den 6 november. Detta för att ge samtliga finalister lika möjlighet till att träna på sin rätt. En kock från Helsingborg respektive Karlstad direktkvalificerar sig till finalen. Resterande finalister går vidare på poäng. Sammanlagt gör åtta kockar upp om titeln Årets Kock 2016 den 11 februari 2016 i Stockholm.

Vinnaren av Årets Kock 2016 blir svensk mästare i professionell matlagning, erövrar titeln Årets Kock 2016 samt får ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj i guld. Dessutom får vinnaren en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

 

 

,