Manifestation på söndag för offren i Kobane

media.media.1f26471b-6405-4fec-82da-101a693e2687.normalized

På söndag arrangeras en manifestation till minne av offren för kriget i kurdiska Kobane. Platsen för minnesstunden är City Konferenscenter med start 15.00.

Från september 2014 till januari 2015 var den kurdiska staden Kobane belägrad av Islamiska Staten. Hundratals människor massakrerades och merparten av stadens befolkning flydde samtidigt som 80 procent av bebyggelsen förstördes.

– Vi anordnar denna manifestation för att hedra alla dem som bekämpar de onda krafterna och för att påminna oss och andra om att kampen fortgår ännu, säger Zozan Baransson, delad ordförande i föreningen Kurdiska Demokratiska Samhällscenter.

Medverkande är bland andra Lars O Molin med lång erfarenhet i Europarådets övervakningskommission för mänskliga rättigheter, Agneta Blom (S), Örebro kommunfullmäktiges ordförande, Lars Ströman, ledarskribent på NA och Anders Åhrlin, oppositionsråd för Moderaterna i Örebro kommun.

– Förutom intressanta talare som medverkar blir det en del kulturinslag mellan talen också, säger Faima Ahmadi, medlem i föreningen Kurdiska Demokratiska Samhällscenter.

,