Säljer ”knasiga grönsaker” för att minska matsvinnet

I dag börjar Coop Forum i Marieberg att sälja ”knasiga grönsaker”. Det handlar om grönsaker som ser annorlunda ut på ytan men smakar precis som andra grönsaker.

– Detta är en del av Coops satsning för att minska matsvinnet. Nu kan man äntligen köpa fullgoda grönsaker som annars skulle ha kasserats bara för att de har oväntade former. Vi på Coop är först i Sverige med att sälja knasiga grönsaker, och det är ett steg i vårt arbete mot matsvinn, säger Carl-Fredrik Moberg, stormarknadschef på Coop Forum Marieberg i Örebro.

– Det är både ekonomiskt och miljömässigt ohållbart att så mycket mat går förlorad från jord till bord. Vi på Coop vill lyfta frågan och bidra till att minska matsvinnet. Att vi nu börjar sälja de knasiga grönsakerna är ett konkret sätt, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.